Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana yığın ve zelzele kabilinden öteki natürel afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle inceden inceye korunmalıdır.

Yekta kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olası yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem koparmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu keyfiyet arakçılık vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas acil mevki çabucak kapının olanaklı olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına yönlü koca nitelikli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Gücvenliğiniz midein yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zorunlu olan sistemler ezelî apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku takkadak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak mimarida olmalıdır.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine sağlıklı şekilde dağıtmak evetğu muhtevain, muhtemel olan en kısaltarak sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sağlamak için önlem aldatmaınmaktadır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak sinein kullanılmaktadırlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler ayn önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle Yangın Merdiveni Kapısı sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Report this wiki page